19.2.12

Cascada del Escalar, dreta. Panticosa.

Cascada del Escalar dreta. Panticosa.
100m, 4+ (un pas, la resta 3). Equipament: ràpels "equipats".

Per avui Diumenge, i a falta de millors cascades (o d'idees), tornem a repetir la Cascada del Escalar, però aquest cop ho farem per la part dreta, amb una reunió al gel.
No cal dir que avui, sent Diumenge, això està ple de gent. Només arribar notem l'impaciència dels qui han arribat darrera nostre, que ens pregunten si comencem a escalar ja.

A l'esquerra hi ha un curs amb 5 o 6 persones compartint corda. La dreta, doncs, està una mica sol.licitada.

La cascada comença amb aquest curt i bonic però vertical pas de 90º. Calculo que deu sortir un pas de 4+. Ben aviat, però, el gel s'ajau, i la resta del llarg no passa dels 65º. Això ens destrossa els bessons, potser desitjaria més una cascada més dreta!!!

darrera meu (i sense que jo me n'enteri, i sense el meu permís) fa acte de presència l'impaciència, en forma d'irresponsabilitat i d'imprudència. Una cordada que considera que no pot esperar comença a escalar poc després de quan he superat el pas de 90º. No només s'arrisca ell a que li caigui jo a sobre, sinó que a més em posa a mi en perill col.locant els seus cargols a un pam escàs dels meus, amb el risc de fracturar el gel que això suposa.

Faig reunió al gel, i en Rafa puja content amb els seus nous piolets.

El segon llarg és el Rafa qui el farà de primer. Res d'especial respecte al segon llarg d'ahir, però una mica diferent.
Impaciència segona part: la cordada que ens segueix, tot i que ha fet la reunió sota nostre, decideix començar a escalar abans que jo (que faig de segon) surti de la reunió. Al noi que fa ara de primer (sense cap voluntat de fer-me el llest, però veient com gestiona el material que va col.locant) li dono algun consell, com per exemple, col.locar les cintes explose al principi del llarg (a partir del 5º-6º cargol la corda absorbeix bona part de l'energia i les explose ja no es despleguen, per tant no calen). També li demano que siusplau no creui les cordes amb les nostres.
Resultat: dir-me que gràcies pel consell i creuar les cordes. Quan ens trobem a la reunió li explico que si creua les cordes (les seves per damunt les nostres), quan ell tensi les seves cordes per assegurar al segon, pot arrancar-me de la paret, i veient la "reunió" des d'on se'ns assegurava, prefereixo no haver de dependre'n, la veritat. Ho enten però diu que no hi havia enlloc més per on passar. Doncs el proper cop us espereu, que és el més correcte, però no poseu en risc les altres cordades per la vostra impaciència.

En fi, fem el ràpel fins a l aprimera reunió equipada (al costat esquerra), i...
Escalada aglomeràtica tercera part!! El grup que està fent aquest curs d'escalada ha passat la seva corda en top-rope directament de l'únic maillon que té la reunió (que consta de 3 pitons enllaçats amb 2 bagues, més un maillon per rapelar). I d'on es suposa que hem de rapel.lar, ara? O es que hem d'abandonar alguna cosa per a que vosaltres feu el vostre curs? Doncs amb la quantitat de cordades que ara venen...
Finalment ens acostem a la reunió que han muntat els Alberts (que anàven darrera nostre), i rapel.lem d'aquesta, que després serà desmuntada per ells.
Inconvenients d'anar a un lloc tant concorregut, suposo (encara que això hauria de traduïr-se en esperes més llargues, i no en aquest tipus de maldecaps)

En Rafa se'n va a Bcn perquè aquesta nit treballa, doncs ell treballa a la carretera i de nit (però no treballa de p***, no sigueu malpensats!!), i jo espero els Alberts que acabin la via i rapel.lin.

Com encara queda temps, anem l'ice-boulder de Panticosa, on podem punxar per uns quants llocs fins que ja estiguem cansats...
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada