5.1.12

Pylone, La Grave. Ecrins.

Pylone, La Grave. Ecrins.
30m, 3+. Equipament: reunió equipada.

Vet aquí que ja tenim la primera cascada de l'any, per fí! Encara que la cosa no està per tirar coets.
El Pirineu... bé, deixem-ho estar, d'acord?
Els Alps... doncs naveguem entre l'escassetat i la misèria de gel. De neu no en falta, però del que es coneix com gel...
Però com que més val ser optimistes, jo he agafat els trastos i m'he vingut a passar uns dies per aquí, així de pas veig els amics, i escalo una miqueta.
El Bruno avui treballa, però he vingut amb un amic seu, que també es diu Xavier com jo, i que mai no ha fet escalada en gel. Es que ell és chti (mireu l'enllaç, al meu blog això és novetat 2012!!), i allà no tenen cascades.

Hem vingut a La Grave a veure com van les coses, sembla que la Pylone, que ja vaig fer l'any passat, és la única en condicions, de tota manera ja teníem previst fer alguna cascada que es pugui muntar en top-rope. Sortim disparats, doncs sabem que haurem d'agafar tanda.

De fet, hem arribat els primers i hem pogut escollir i fer la nostra, però 4 cordades (2 basques, 2 italianes) ens trepitjàven els talons. Aquest és el panorama al cap d'una estona.

Els bascos ens diuen que porten 3 dies per aqui, i que avui repeteixen cascada, o sigui que en altres llocs la cosa no està millor. Aquí almenys hi ha gel, però és escàs, i fa por veure els cargols quan estan posats: si fins i tot es mouen, de les bosses d'aire que hi hà!!
Per acabar-ho d'adobar, no ha parat de nevar en tota l'estona, i a sobre la major part del temps ha caigut neu humida, mullada diria jo. Resultat: si apreto els guants puc escórre'ls, i si baixo el braç hi ha un petit torrent que corre per sobre de la jaqueta de Gore-Tex...

O sigui que amb fer el primer llarg dues vegades en tenim prou, i a les 13h30 ja estàvem arrivant al cotxe. Anem a buscar un bar que estigui ben sec per a assecar-nos i escalfar-nos una mica!!!
Que tingueu bon any!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada