21.8.11

Estasen al Calderer.

Estasen. Cara N del Calderer, Pedraforca.
600m, IV. Equipament: algun pitó.
Material: friends, bagues.

Per fí els astres s'han aliniat, i per fí Murphy està de vacances!!!
La combinació d'aquestes dues circumstàncies ens ha permès escalar la Estasen al Pedraforca, segon intent per a mi, quart per a la Laura.

La història comença un dissabte a la nit, dormint a l'àrea d'acampada prohibida.
Diumenge ens llevem d'hora, i, per fí!!! No fa mal temps ni ningú està cansat ni res de res, o sigui que iniciem l'aproximació fins a peu d'aquesta paret, intentant llegir per on va la via.
Vist des de la base impressiona, però sabem que la dificultat màxima és de IV, o sigui que no ens hauria de posar gaires problemes.

Al primer llarg ja hem fet una mica de cua, esperant una primera cordada que de fet anava a fer la "Joan Martí". Mentre aquesta cordada es preparava per començar, ha passat una cordada de lolos a tota pressa, sense ni gairebé saludar, han fet el primer llarg (III+) en bàmbes i sense encordar-se, com si fós una part més de l'aproximació.
Nosaltres iniciem el llarg sent els tercers, mentre una quarta cordada arriba i espera el seu torn. A la primera reunió, un arbre enmig de la feixa, he d'esquivar un cop i un altre les pedres que em llença la cordada de lolos, que s'ha posat a fer una via que pel que es veu és bastant descomposta, i ens ofereixen aquests regals sense ni tant sols avisar. Almenys podríeu cridar -Pedra!!, no??

Un cop hem caminat la feixa i remuntat fins al dit d'en Riembau ens quedem sols, nosaltres i l'altra cordada que ens segueix de ben aprop. De moment això no és gaire dificil.

Però aquí m'espera un llarg bastant exposat, doncs a la dificultat de protegir s'ajunta el perill de caiguda de blocs, una mica sòlts. Jo tiro un parell de blocs amb el peu, i aconsegueixo arrossegar-me, més amb estil de l'Indiana Jones que d'escalador, fins a un arbre on munto reunió. Després descobreixo que a l'esquerra hi ha una bonica reunió!!!

La segona cordada ens segueix d'aprop, i ens creuem a l'iniciar la travessa, ben bonica i protegida amb claus.

Un cop superada la travessa es fa dificil muntar reunió, però ho aconsegueixo posant 3 amics al mateix forat: nº1,2 i 3.

La segona cordada fa reunió al darrer clau, reforçat amb un pont de roca.

I iniciem el camí per la canal, més grimpada que escalada però una mica llarga i pesada. Recollim corda per no tenir els 60m tota l'estona...

Uns quants llargs més i ja serem a dalt. Aqui, la companya posa amb el cim del Pollegó superior de fons.

I el darrer llarg, amb arribara directa al cim secundari del Calderer.


Vistes des del cim principal, darrera seu el Moixeró, i més enllà la Cerdanya.

I cap a l'altre costat vistes al Pollegó superior del Pedraforca i al Cadí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada