10.7.11

Gran Diedre, Pedraforca (2)

Gran Diedre. Cara N del Calderer. Pedraforca.
500m, V+. Equipament: algun pitó, parabolts a les Rs.
Material: friends, bagues.

Segona vegada en quinze dies que torno al Gran Diedre. Aquest cop és per dur en Martin, que mai no ha escalat al Pedraforca i li agradaria fer-ho per la cara N, tant impressionant des de baix.
la idea era de fer el Gran Diedre des de l'inici, i llavors empalmar amb la Via dels troncs. Però ni una cosa ni l'altra, ja que a l'arribar al refugi trobem unes 25 tendes de camuflatge (gairebé en trepitjo una de ben camuflada que estava, enmig del bosquet que hi ha a l'esquerra del refu), i al prat, uns 50 militars preparant-se per escalar. Ens hem dit "nen, ja cal que correm si no volem tenir-los demanat pas", i amb la por que ocupéssin tota la cara N arribant per la drecera, hem suprimit els primers 4 llargs no fós cas que un cop a la feixa haguéssim de fer cua...


Hem pujat prou ràpid i de moment ni els militars ni les seves metralletes ens segueixen. Quin estrés!


Comencem l'escalada més tranquils, al comprovar que els militars no ens segueixen. D'altra banda, la progressió presenta poques sorpreses, quan un ja es coneix la via.


Quart llarg.

Un cop a la Pany intentem tirar dret cap a la R1 de la Via dels troncs, en una variant interessant però que resulta massa dura per al meu company. Decidim sortir per la Pany, com he fet sempre. Aquesta via dels troncs em quedarà pendent...Un cop a la cresta en Martin descobreix que te vertigen. Bonic lloc per a descobrir-ho!!! Doncs res, despleguem un altre cop la corda i seguim cap al cim.

Cim del Calderer.

Uix, ja hauríem de començar a marxar...

El descens el fem per la via directe, que sembla ser bastant complicat, sobretot per aquests passos de desgrimpada que hi ha, i pel contrafort que hi ha una mica més abaix.

Doncs no, mira, hem trobat una drecera!!!L'enforcadura, rera nostre.

I les vistes de la vall. Ara "només" queda baixar per la tartera.


Les tendes de camuflatge de costat del refugi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada