1.12.10

Neu (ara de veritat) a Chambéry

Doncs ahir a la tarda va començar a nevar, i no ha parat en tota la nit... el resultat aquest matí era la nevada més important en els darrers 50 anys. Chambéry no és l'únic lloc, sembla que és una nevada general al centre d'Europa, amb diversos aeroports tancats, carreteres tallades... el caos, vaja.

Aquest és l'aspecte que oferia el davant de casa meva, amb uns 50cm de neu caiguda durant la nit.

El meu cotxe, sepultat sota un bon mantell de neu. La primera tasca és obrir-se pas entre la neu per accedir a la porta. Mr. DelGrosso (el propietari de la casa on visc) m'ha dit "En 15 anys que fa que vivim aqui mai hem vist una nevada igual. No deus pensar que podràs sortir de seguida, oi?". És veritat, doncs els 50cms de neu també estan al camí d'accés a la casa i fins la carretera, ja netejada pels serveis públics. O sigui que he deixat la motxilla al cotxe, he agafat una pala, i entre els dos hem netejat el camí d'entrada pels cotxes. De totes maneres, les classes s'han suspès.

Després he continuat palejant fins al costat del meu cotxe. Per fí he pogut obrir la porta del tot!!! (tot i que més que la porta del cotxe, sembla l'entrada a una cova).

Tall per mostrar la capa de neu sobre el cotxe.

La carretera està neta però continua nevant, o sigui que continua acumulant-se la neu. No ens quedarem a casa tot el dia: agafo el cotxe i me'n vaig a fer de guiri pels carrers de Chambéry!

Realment, és una gran nevada. Sento un home que li demana a una iaia quan fa que no veu una nevada similar. "Des de 1956"- respon ella.

El servei d'autobusos està suspès, prou feina hi ha a circular amb cotxe com per intentar introduïr-hi els enormes autobusos articulats que travessen normalment la ciutat. Ni amb calçador hi entren!! Avui això és terreny privat!!

El centre de Chambéry, on estan obrint una trama de camins per a deixar passar la gent. Uns passen a peu, d'altres amb trineu, i d'altres passen com poden.

El parc de Chambéry.

I la rotonda d'accés al centre de Chambéry. Ni es veu! Continua nevant.

Tinc curiositat per veure el meu campus, quan arribo veig que ofereix un panorama igual. Aqui es veu la neu caiguda al Pole Montagne (potser el rebatejarem com "Pole Haute Montagne"). Uns alumnes del màster EPGM fins i tot han fet un iglú al darrera, i pensen passar-hi la nit.

Tot el campus està paralitzat, i només algunes classes del màster es donen amb normalitat. La biblioteca està tancada.

I de tornada a casa, l'aspecte de l'autovia: almenys aqui estan ben preparats i les carreteres ja estan força netes. Ha deixat de nevar.


I l'aspecte de la facultat de Jacob ja a la tarda: tancada per l'accés als vehicles, i també sense vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada