21.2.10

Cascada de l'Arbret al Pedraforca.

Cascada de l'arbret. Pedraforca.
100m. II, 3. Equipament: reunions a arbres i parabolts.
Material: cargols de gel i bagues.

Després d'estar tot el Dissabte picant gel a Il.lusions d'hivern, on els meus amics aprenen a escalar en gel, avui formem una cordada de 3 (l'Arnau i l'Àlex van tornar ahir a Barcelona) i anem a fer la cascada de l'arbret, que l'Enrique ens ha dit que està en bones condicions.

La primera foto del dia, gentilesa de la Laura (que escull unes temàtiques ben rares per satisfer la seva afició fotogràfica) és aquesta: buidant la bufeta a peu de via com la resta de mortals... Això sí: quin lavabo amb vistes!!!

La via es presenta bé: tot i que hi ha 2 cordades abans que nosaltres, estem prou espaiats com per no molestar-nos.
Al primer ressalt, a peu de carretera i sense gaires metres, no em cal encordar-me, símplement pujo una corda per assegurar l'Albert i la Laura quan pugin.

Munto una reunió amb 2 cargols a peu del segon ressalt, des d'on començarem l'escalada de debó. Entremig hi ha aquest petit tram de neu.

La Laura serà qui m'asseguri en aquest segon ressalt.

Cal vigilar amb el gel perquè no té molt de gruix i ja he rascat pedra a l'intentar posar el primer cargol.

Ara els toca a l'Albert i a la Laura. En un moment seran a dalt, a peu de la cascada de l'Arbret.

Foto de cordada a peu de cascada. Reien perquè encara no sabien el que els esperava!!!

M'encordo (hem desenredat les cordes, que tenien uns rissos...) i cap a munt, a veure com està el gel.


Això pinta bé, el pendent és mantingut però no mata.


L'únic tros on he patit és a l'arribar a la base d'una roca on el gel feia unes columnetes: no trobava un lloc fiable on posar un cargol, però la resta de cascada es deixa fer ben a gust.

Uns quants metres més i ja sóc a dalt. Munto la reunió amb 2 parabolts que hi ha al bloc de dalt.

Ara li toca a l'Albert. Quan per fi treu el cap em diu que s'ha trencat el llavi amb un bloc de gel que se li ha trencat. Esperem que no sigui res, tampoc no és qüestió de patir.
Mentre escalàvem aquest tercer ressalt han arribat 2 cordades, que s'esperen a peu de via.


Un darrer esforç i ja és a dalt. Passa, passa i acomoda't, que la reunió és prou ample!!!

I ara li toca a la Laura, que es mor de ganes de pujar!!!

Aqui la tenim, feliç i riallera. Arribats a aquest punt no li quedaven gaires forces per clavar els piolets, però només puc dir que per ser el segon dia que escalen en gel no està gens malament!!!


La sortida la fa ajudant-se de l'arbret, tampoc no hi ha molts emplaçaments on clavar el piolet (roca, gel podrit, herba...)

Ja som a dalt. La quarta cordada ens ha seguit de ben aprop i el noi que puja de primer ens obsequia amb aquesta fotografia. Mentre ell assegura la seva companya nosaltres començarem a preparar el ràpel, així la jornada d'aprenentatge haurà estat complerta (i perquè així baixem més directes!).

A tot això ha començat a nevar. Jo que volia ensenyar el gat als meus companys... doncs s'hauran d'esperar perquè la boira ja ha arribat, ben puntual!!

Ràpel i cap avall. Anirem per l'altre costat de la cascada, per tal de no tirar blocs de gel a una cinquena cordada que està pujant.
La nota negativa la donen els 2 segons d'aquesta cinquena cordada (de 3), que no han parat de queixar-se mentre esperaven. Què podem dir per respondre? Molt fàcil: tothom sap que la gent s'inicia al Pedraforca, o sigui que si no teniu prou paciència sou lliures d'anar a Boí o a Gavarnie.
Jo també els recomanaria molt que féssin un curset de seguretat en cascades, ja que mai havia vist pujar ningú tant perillosament com ells van fer!!!

Però no val la pena gastar energia en discutir sobre això, i sí en anar al bar a fer la cerveseta final i a menjar els entrepans -de pava en el cas de la Laura- que ens esperen impacientment!!!

Un cop valorat el cap de setmana, els meus companys i jo arribem a una conclusió d'una lògica aplastant: no n'hi ha prou!!
I des d'aqui prometem que aviat hi tornarem!!!

Escalada realitzada per Xavi Gallach, Laura Trabal i Albert Cruz.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada