8.1.12

Easy Rider, Ceillac.

Easy Rider, Ceillac.
70m, 3.

La cosa a la vall de Freissinières no està molt bé... Dues cascades estan en condicions: Paulo Folie, que vam fer ahir, i Fracastorus, que ja vam fer l'any passat. Les demés o no estan formades, o son cascades de grau 6 penjant un bon centenar de metres en alguna paret...

...o sigui que hem decidit anar a Ceillac, que no hi hem estat mai.

Aquest és l'aspecte que té la vall de l'Argentière-la-Bessée al matí. Quina enveja! Qui pogués viure en aquest lloc on la neu està pertot arreu!!

Només tenim una limitació: no tenim cap ressenya. O sigui que ens guiem una mica per l'instint, i per les indicacions que demanem en una botiga d'esquí, per anar "al final de la carretera", on trobem la micro-estació d'esquí. I des del pàrking ja veiem les cascades.
Com que no en tenim ni idea del que hi hà, ni dels graus ni res, seguim 2 cordades que surten en direcció de les cascades. De totes maneres, hi ha un camí perfectament traçat a la neu.

Ens separem una mica per un camí que es desvia, i anem a parar a aquest petit corredor que té bona pinta. Li pregunto al Bruno si li està bé, i com diu que sí, doncs endavant! Tot el corredor per a nosaltres!!


Muntem un avalakov per fer la R0, i a escalar!

El gel no està tant bé com semblava, i a mig llarg he de desviar-me cap a la dreta, perquè a l'esquerra hi ha menys gruix del que sembla i no aconsegueixo posar cargols fins al fons. És un mal any fins i tot als Alps!!

La sortida del llarg és un autèntic corredor que s'estreta i passa a ser neu dura.


En Bruno erra al clavar un piolet, aquest rebota en una pedra sota la neu, i impacta a la seva cara deixant una petita senyal. Cura d'emergència i cap amunt...

S'engresca igualment a fer el segon llarg, que no sembla tenir massa complicació.


Un parell de ressalts i ja tenim la sortida del corredor, en neu.

Seguim unes traces mig colgades que ens duen a una altra canal, esperem poder rapelar i seguir escalant, però finalment baixem per una canal que no hi ha cascada.
Com encara és d'hora, buscarem alguna altra cascada per fer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada